Ons verhaal

Van passie tot product.

Overal en altijd

Met Go Vino willen wij iedereen de mogelijkheid geven om overal
van een lekker wijntje te kunnen genieten. Om wijn in een functionelere verpakking aan te bieden kun je elke kant op. Duurzaamheid en bewustheid (in alcoholgebruik) staat bij ons ook hoog in het vaandel. Doordat blik oneindig recyclebaar is laat onze verpakking een kleinere ecologische voetafdruk achter dan bijvoorbeeld de fles. Daarnaast geniet je van Go Vino, zonder in te leveren op de smaak, van een heerlijke wijn met maar 8,3% alcohol! Dat noemen wij
duurzaam en bewust wijn drinken, everywhere.

Idee tot werkelijkheid

Wat begon met een passie voor wijn zijn wij als drie vrienden de wijnbranche ingestapt. Wij ervaarden toch nog wel het een en ander aan onhandigheden met de wijnfles, met name tijdens het op pad gaan. De huidige verpakkingswijze van wijn zien wij niet als ideaal voor iedere situatie en dachten “Dit kan toch ook anders?”. Vanuit deze gedachte is ons idee tot stand gekomen. Sinds wijn in blik is begonnen te spelen in ons hoofd waren we het er ook over eens dat we niet “zomaar” wijntjes wilden inblikken. Wij wilden het perfecte drankje voor iedereen, waar dan ook.

Kwaliteit in een blikje

Niet zomaar een wijn in een blikje. Dat is de gedachte waarmee wij Go Vino hebben gecreëerd. Wij weten als geen ander hoe belangrijk kwaliteit is bij wijn. Daarom zijn wij samen met een vinoloog met meer dan 25 jaar ervaring samen gaan zitten om te bespreken hoe wij echte kwaliteit in een blikje kunnen presenteren. Zo zijn wij uiteindelijk bij een prachtig familiebedrijf in het wijngebied Rheinhessen beland. Met meer dan 30 jaar ervaring en druivenstruiken die tot wel 100 jaar oud zijn weten wij zeker geweldige kwaliteit in ons blikje wijn te hebben. Kom er zelf ook snel achter en sta versteld!

Frequently Asked Questions

Nee je proeft geen verschil, wijn in blik is stiekem zelfs een stukje beter dan wijn in fles. Wijn in blik smaakt namelijk précies hetzelfde na het openen als op de dag dat het is ingeblikt! Zo behoudt het de authentieke smaak die je van wijn gewend bent. Daarnaast komt er bij wijn in blik absoluut geen licht bij om de smaak aan te tasten.

Een onderzoek van het WBW Exibition publiceerde dat 51,3% van blinde proefdeelnemers de voorkeur gaf aan wijn in blik of geen verschil in smaak vond. Een artikel van Forbes over hetzelfde onderzoek concludeert dat er geen sterke voorkeuren zijn tussen de identieke wijn verpakt in een blik versus verpakt in een fles. Verrassend genoeg had 57,2% van de deelnemers de voorkeur aan droge Riesling-wijn in blik en 68,3% van de deelnemers aan droge rosé in blik.

Blik is inderdaad duurzamer!

Eén van de redenen hiervoor is dat blik gemaakt is van aluminium, wat oneindig recyclebaar is. Daarnaast heeft blik een kleinere ecologische voetafdruk door de verminderde uitstoot bij het creëeren- en verwerken van de verpakking ten opzichte van glas.

Go Vino werkt graag mee aan een beter milieu dus ook op onze blikken zit statiegeld. Dus gooi je blikjes niet weg en lever hem in bij een inzamelpunt en help mee aan een duurzamere wereld.

Waar niet is beter de vraag!

Jouw blikje Go Vino is in de vriezer wel binnen 10 minuten gekoeld, in de koelkast moet je wat meer geduld hebben en is jouw blikje in 30 minuten gekoeld.

Nog een voordeel van wijn in blik. Door de mindere volume en doordat aluminium sneller warme deeltjes loslaat dan andere verpakkingen geniet jij ook nog van het van een snel gekoeld blikje!

Jazeker kan jij Go Vino in jouw winkel- of evenementen assortiment opnemen!

Heel begrijpelijk dat je jouw assortiment wil uitbreiden met de heerlijk verfrissende wijnen van Go Vino. Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.

Follow the Buzz!