Van Go Vino

Wijn in blik, de veelgestelde vragen.

wijn-in-blik-vragen

Wijn in blik, "is het wel net zo lekker als wijn uit de fles?", "proef je veel verschil?" "hoelang kun je het bewaren?", zijn vragen die wij veel horen. En de kans is groot dat jij deze vragen ook hebt over wijn in blik. Graag nemen we je mee in waarom wijn in blik net zo goed, als niet beter, is dan wijn uit fles. 

Smaakverschil wijn in blik

"Proef je veel verschil tussen wijn in blik en wijn uit fles?"

Nee je proeft geen verschil, wijn in blik is stiekem zelfs een stukje beter dan wijn in fles. Wijn in blik smaakt namelijk précies hetzelfde na het openen als op de dag dat het is ingeblikt! Zo behoudt het de authentieke smaak die je van wijn gewend bent. Daarnaast komt er bij wijn in blik absoluut geen licht bij om de smaak aan te tasten. Ook doet blik, gelukkig, geen afbreuk op de smaak van de wijn!

Een onderzoek van het WBW Exibition publiceerde dat 51,3% van blinde proefdeelnemers de voorkeur gaf aan wijn in blik of geen verschil in smaak vond. Een artikel van Forbes over hetzelfde onderzoek concludeert dat er geen sterke voorkeuren zijn tussen de identieke wijn verpakt in een blik versus verpakt in een fles. Verrassend genoeg had 57,2% van de deelnemers de voorkeur aan droge Riesling-wijn in blik en 68,3% van de deelnemers aan droge rosé in blik.

Houdbaarheid wijn in blik

"Hoelang kun je wijn in blik bewaren, en hoelang blijft het lekker?" 

Een vraag die nog wel is veel voorkomt. Wijn in blik blijft een hele lange tijd goed, doordat de wijn verpakt wordt zonder dat er zuurstof bij komt. Zuurstof is de nummer één aantaster van de smaak en houdbaarheid van wijn. Hierdoor kunnen wij garanderen dat jouw blik wijn zowel lang goed als lekker blijft!

Blik wijn goed of slecht voor het milieu

"Is wijn in blik wel goed voor het milieu?"

Een van de redenen waarom wij bij Go Vino voor wijn in blik hebben gekozen is door het feit dat het een vele malen duurzamere oplossing is dan wijn in fles.

Wijn uit de fles is in veel gevallen gemaakt van glas, hoewel dit ook recyclebaar is komt er veel meer uitstoot vrij bij het verwerken van, en creëeren van die verpakkingen. Daarnaast wordt er een klein deel van glas gerecycled. Onze blikken wijn zijn gemaakt van 100% aluminium en zijn daarom oneindig recyclebaar. Vanaf 1 april kan je ook statiegeld terugkrijgen op je gekochte blikje wijn, dus recyclen maar!

Ervaar de voordelen van wijn in blik zelf!