Van Go Vino

Duurzaamheid en wijn in blik: de milieuvriendelijke voordelen

wijn-in-blik-milieuvriendelijk-duurzaam

In onze wereld, waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, willen mensen overal groenere verpakkingsoplossingen vinden. Dat geldt, net als voor andere dranken, natuurlijk ook voor wijn. De wijnwereld ziet in dat de ouderwetse glazen fles niet altijd de beste keuze is. Dus laten we eens kijken naar waarom wijn in blik zo milieuvriendelijk is en waarom het ook gewoon perfect is voor milieubewuste wijnfans.


Wijn in blik is lichtgewicht en efficiënt transport

Wijn in blik heeft echt zo z'n voordelen! Het eerste dat opvalt, is dat het super licht is vergeleken met die zware glazen flessen. Dat betekent dat er veel minder CO2 wordt uitgestoten tijdens het transport, omdat er veel minder brandstof nodig is. En check dit: die blikjes kunnen ook gestapeld worden, waardoor er meer wijn tegelijkertijd kan worden vervoerd. Het is gewoon slim ruimtegebruik!


Minder energie en waterverbruik

Er is ook veel te winnen op milieuvriendelijk gebied bij de productie van deze verpakkingen. Het maken van de traditionele glazen flessen slurpt echt veel energie en water op. Hier is blik toch echt vele malen beter in: wijn in blik wordt veel milieuvriendelijker gemaakt! Het kost veel minder energie om die blikjes te produceren.

En als je denkt aan recyclen, zijn blikjes ook veel beter dan glas. Het kost namelijk veel minder energie om aluminium blikjes te recyclen dan glazen flessen. En het wordt nog beter - die blikjes kunnen ook nog eens voor 100% gerecycled worden, waardoor we minder nieuwe spullen hoeven te maken. Dat is toch geweldig voor onze planeet!


Langere houdbaarheid en minder verspilling

Wijn in blik betekent ook minder verspilling. Wist je dat wijn in blik super slim is verpakt? We hebben die blikjes helemaal licht- en luchtdicht gemaakt, zodat er geen licht of zuurstof bij de wijn kan komen. En dat is geweldig, want dat betekent dat de wijn veel langer vers blijft en zijn heerlijke smaak en aroma's behoudt. Dat is toch te ideaal? Stel je voor dat je een heerlijk fris blikje wijn openmaakt, en het smaakt precies zoals het bedoeld is - dat is waar het om draait! 

Wijn in blik is niet alleen goed voor het behoud van smaak en het milieu, maar het helpt ook om verspilling tegen te gaan! Weet je waarom? Omdat onze blikjes kleinere porties wijn bevatten dan een hele glazen fles. En dat is eigenlijk best handig!

Stel je voor, je hebt zin in een wijntje, maar je wilt niet meteen een hele fles opentrekken. Met wijn in blik hoef je je daar geen zorgen over te maken. Je kunt gewoon een enkel blikje openmaken en genieten van je blikje wijn. Geen verspilling meer van die halflege flessen die uiteindelijk toch bederven en in de gootsteen eindigen.Conclusie: Wijn in blik is óók milieubewuster
Wijn in blik is veel milieuvriendelijker dan die ouderwetse glazen flessen. Die blikjes zijn lichter, dus het scheelt een hoop CO2-uitstoot bij het vervoer. En wat nog beter is? Het kost minder energie en water om die blikjes te maken en te recyclen. Dus het is beter voor de aarde én voor je wijn. Als je van groen gedrag en goede wijn houdt en verspilling wilt voorkomen, dan is wijn in blik ook zeker iets voor jou!

Ervaar de voordelen van wijn in blik zelf!